Welldana Innocare til netværksarrangement om faldforebyggelse i CareNet, Tønder Kommune og Guiden65

Velfærdsteknologi kan bidrage til faldforebyggelse i kommunerne

For to uger siden mødtes halvtreds social- og sundhedshjælpere, iværksættere og forskere i Skærbækcenteret ved Tønder. Med forskellige faglige baggrunde, men med en fælles passion for faldforebyggelse, faldforebyggende hjælpemidler og velfærdsteknologi, var de alle inviteret, da GUIDEN65 sammen med CareNet og Tønder Kommune bød indenfor til et event om faldforebyggelse. Det blev en rigtig god dag i godt selskab og netværk med ligesindende: Fagprofessionelle, netværksfacilitatorer, forskere og andre leverandører af velfærdsteknologi, der alle interesserer sig for, hvordan vi kan forebygge fald og minske komplikationerne efter fald.

Welldana Innocare var inviteret med til at give indlæg og demonstrere eLea, vores faldsensor med aktivitetsmonitorering og til at fortælle, hvorfor vi deltager som partnere i det nye online initiativ GUIDEN65 – en slags Trust Pilot for velfærdsteknologi.

I sin præsentation forklarede Maja Gro Lilsig fra Welldana Innocare, at eLea fungerer som både faldalarm og til at holde øje med, om borgerens aktivitetsmønster ændrer sig. For eksempel om borgeren åbner/lukker køleskabet, går ind og ud fra badeværelset, bliver meget passiv i løbet af dagen mm. På den måde kan sundhedsfagligt personale opdage ændret adfærd, der indikerer øget faldrisiko. Hun talte også om, at eLea er meget velegnet til brug i hjemmeplejen. Den kan give tryghed for den hjemmeboende borger, der ved, at nogen vil opdage det, hvis der sker et fald.

“eLea er ikke en ting, man skal huske at tage på. Den hænger bare i boligen og sikrer, at der bliver alarmeret, hvis borgeren falder eller bliver passiv” ─ Maja Gro Lilsig, Welldana Innocare

Læs hele artiklen fra dagen på GUIDEN65.

Læs mere om eLea.

Maja præsenterer eLea faldalarm fra welldana innocare

Maja fra Welldana Innocare fortæller om, hvorfor vi har vores teknologier repræsenteret i GUIDEN65.